Szarvas TOP10

TOP 10 látnivaló

10. Látogass el kerékpárral a szarvasi Arborétumba! Tudtad, hogy a hazai arborétumok közül Szarvason található a legnagyobb kiterjedtségű, a Pepi-kert? Az arborétumtól sétahajók indulnak, amit érdemes kipróbálni, hiszen időjárástól függetlenül nyújt csodálatos élményt a Körös. 

9. Ha már egyszer kerékpárra pattantál, akkor az Anna-ligetet sem felejts ki, hiszen itt található a Körösvölgyi Állatpark! Gyermekekkel ideális időtöltést jelent az állatok meglátogatása, de pároknak és baráti társaságoknak is kiváló programlehetőség.

8. Készíts szelfit a Bolza-kastély előtt! Tudod, hol van a capitoliumi farkasszobor másolata? Ha a válasz nem, akkor mindenképpen keresd fel és győzödj meg róla, hogy az eredeti vagy csak a másolata áll a bejárat előtt!

7. Ha már a Bolza-kastély útba esett, akkor nem szabad kihagyni az Erzsébet-ligetet sem! Érdemes megnézni az ölelkező mocsári ciprusokat és feleleveníteni a legromantikusabb pillanatokat. Itt az ideje egy kis nosztalgiának. A fák takarásában az évszázadok alatt sok titok megfért. A Te titkodat rábízod a mocsári ciprusokra?

6. Mini Magyarország Makettpark

5. Higyj! A holtág hídfőjénél terül el a város evangélikus temploma. Az egykori püspök, Tessedik Sámuel nagyban hozzájárult a templom létrejöttéhez. Amellett, hogy ő volt Szarvas evangélikus lelkésze, a hazai mezőgazdasági kultúrához is hozzájárult. Nézd meg TikTokon, hogy a mostani lelkész mit csinál? @otemplomszarvas

4. Emlékezz! Az Ótemplomtól 1 km-re található a történelmi Magyarország közepe. Az út mely végigvezet, a történelem nagy emlékeit idézi fel. A stációkon végig haladva méltón emlékezhetünk meg Magyarország nagy tetteiről, mindeközben a gáton haladva mesés környezet vesz minket körül.

3. Mulass! Szarvasi Víziszínház egyedülálló elhelyezkedésével várja a vendégeit. Mielőtt ellátogatunk egy-egy előadásra, érdemes tájékozódni, de mi úgy hallottuk mindig van egy-egy hely a Frankó Tanyára tévedő vendégeknek. A páratlan panorámával gazdagított előadásokon a kőszínházakban megszokott színészekkel és előadásokkal találkozhatunk a természet szabad ölelésében.

2. Frissülj fel! A színházi előadásokat követően mindig páratlan hangulat költözik a szomszédos Turul Kisvendéglőbe. Egy kellemes vacsora, egy finom bor méltó lezárása az estéknek!

 

1. És a lista tetején helyet kapott a Holt-Körös. A Frankó Tanya Vendégház közvetlen közelében folyik lassan a víz. Ragadj egy kenut vagy egy csónakot és fedezd fel a Körös szépségeit, melyek tavasszal és ősszel még inkább előtérbe kerülnek. 

Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu, csodahelyek.hu